värden fungerar som högstadiet

Det värsta jag vet är nationalism. De ger oss illusonen att om vi håller ihop som "land", som "folkgrupp" , så kommer allt att fixa sig. Vad gör egentligen själva landet för dig? Tänk efter. Vad ger denna bit land som du bor på dig? Varför ska ditt land, där du bor, ge dig ett sådant självförtroende att du verkligen tror att du är bättre än någon? Man skryter om landets natur, landets mat, landets kultur,man har till och med en egen natinalsång för att hylla landet, men varför? Hör ni hur fånigt det är? "Hej, vi har ett stort berg i mitt land och massa skog, därför är vi bättre än er". Låt er inte luras. Nationalism är ett sätt för makthavare eller människor i allmännhet att lura in oss för att vi ska bli "enade", bara för att gå emot någon annan. Det är år 2011 nu, är det inte dags att inse att världen är vår, vi är en del av världen,vi är VÄRLDsMEDBORGARE(cliché men sant), och att vi är födda på vissa ställen i denna värld, eller att vi pratar ett visst språk eller har en viss hudfärg, gör oss inte bättre än någon. Det är bara ett sätt för folk att skapa osämja, att skapa obalans, att få oss att känna att vi är en del av en gemenskap, medans andra är utanför.

Man kan säga att världen fungerar som högstadiet. Vissa är populära, alla smörar mot de och vill vara deras vän(ex USA), och vissa är de som verkligen är utstötta. De osynliga,  de behandlas fel för att de "förtjänar det". Man bryr sig, man ser att de behandlas orättvist(ex u-länder eller vad USA gjorde mot Irak eller vad Israel gör mot Palestina osv), men man vill inte själv hamna där med de, man vill inte vara utanför, så därför hänger man efter och gör som de populära säger. Allt i världen handlar om makt. ALLT. Och tror ni något annat så är ni naiva. Denna nationalism är ett bevis på att du har blivit påverkad av makthavarna,utan att du vet det. Många av er nu kanske tänker, "men vad är det för fel på att älska sitt land". Älska det, visst, men tro bara inte att du är mer värd för att du är född på ett visst ställe. Och när du står där i en tuff situation och behöver hjälp, då får vi se hur mycket ditt älskade land kommer att göra för dig.

Det jag vill få er att förstå är att det i slutändan inte handlar om själva landet, utan människor du har runtom dig. Det är din omgivning som kommer att hjälpa dig, goda vänner och familj, inte landet i sig. Och inte hela Sveriges befolkning. Vart du än åker kan du hitta människor som vill dig väl, som kan älska dig, som har precis samma humor som dig och som skulle göra allt för dig. Åk till Italien, Brasilien, Irak, Norge, Irland, Kambodja, Thailand, Libanon, Frankrike, Somalia, USA. Överallt, finns det människor, så skapa din stolthet i din omgivning och gör allt för din omgivning och dina medmänniskor. Luras inte in i osämjan, gör det inte


läst de bra så vad tycker du kommentera gärna

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0